Kruger BIO Cukier kokosowy , 250g
-
100% cukier kokosowy uzyskany z pąków kwiatowych palmy kokosowej (gatunek rośliny: Coconus Nucifera)
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna | 1629 kJ / 389 kcal |
Tłuszcz | 0,4g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1g |
Węglowodany | 94g |
w tym cukry | 91g |
Błonnik | <0,5g |
Białko | 2,0g |
Sól | 0,50 |
Idealny zamiennik tradycyjnego cukru. Pozyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Intensywnie karmelowy smak.
-
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
-
Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, dlatego świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do kawy i deserów. Można go stosować zarówno i ciepłom jak i na zimno. Sprawdzi się jako składnik ciast i ciasteczek, drinków i koktajli oraz słodkich sosów. W wypiekach stosuje się go tyle samo co białego cukru, ponieważ wykazują równy poziom słodkości. Cukier kokosowy nadaje się do dań pikantnych oraz słodko-kwaśnych o azjatyckim charakterze.
Ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Mazowiecka